Over ons bedrijf

Met ons neusje voor trends en kwaliteit vind je bij Heikant Stable toonaangevende hengsten die hun sporen in de sport ruimschoots verdiend hebben. Gewoon in Brabant.

Heikant Stable een familiebedrijf

Ik, Priscilla, groeide op in een paardenfamilie. Ik kan me dan ook geen tijd zonder paard herinneren. Hoe bijzonder is om nu samen met Sjef, mijn vader, Heikant Stable te leiden. Een familiebedrijf waar we onze jarenlange kennis over paarden voor jou laten werken. Waar onze passie voor paarden te zien is aan de inrichting van onze fokkerij. Met veel respect voor de dieren waarmee we werken.

Een veelzijdige stal

Samen hebben we een neusje voor trends en weten we commercieel aantrekkelijke hengsten aan onze paardenfokkerij te binden. Ooit gespecialiseerd in dravers, bieden we nu met veel trots dravers, spring- en dressuurhengsten aan. Geschikt om te fokken op hoog niveau in de paardensport. Ook hebben we top hengsten waarvan de dekgelden lager liggen. Een aanbod hebben we voor iedere portemonnee. Dat vinden we belangrijk.

Een bijzondere samenwerking

Voor een perfecte begeleiding van alle stappen in het fertiliteitproces werken we nauw samen met drs. Babette Wingerden, een begrip in de paardenfokkerij. Zij begeleidt alle stappen van de fertiliteit integer en met veel deskundigheid.

Ook fijn om over ons te weten

  • Wij maken gebruik van moderne technieken, zoals een birth alarmsysteem. 
  • Comfortabele boxen voor het afveulenen. De box heeft een omvang van 3,5 x 4,5 meter. Met camerabewaking.
  • Wij een eigen groep draagmerries hebben
  • Het spoelen en terugplaatsen van de embryo's onze specialiteit is
  • Uw paard het jaar rond kan verblijven op onze accomodatie
  • Ruime stallen met een afmeting van 3 bij 4 meter. 
  • Ruime weide van ruim 20 ha kalkrijk weideland. 
  • De veulens hebben het hele seizoen de mogelijkheid om buiten te lopen. Dankzij 600 m² veulenstal met uitloop.

Kom gerust eens langs. We leiden je graag vrijblijvend rond ons bedrijf!